keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Delta

Kreikkalaisten aakkosten neljäs kirjain on delta. Tekniikassa deltalla merkitään usein muutosta. Paikan muutos on liike. Liike on muutosta. Ilman muutosta ei ole liikettä. Ja toisaalta: Ilman muutosta ei ole kehitystä, sillä muutos on kaiken kehittymisen ehto.

Yleisesti vallitsevan käsityksen mukaan, kauan sitten meressä oli liikettä. Liikettä. Muutosta. Elämää. Monta muutosta - monta elämää. Ihminenkin.

Ja ihminen yrittää. Ihminen on yrittäjä. Ihminen yrittää johtaa kehitystä, saada aikaan muutosta, liikettä, parempaa tulevaisuutta. Yrittäjä – liike – yritys.

Yrittäjä pyörittää liikettä. Toimii saadakseen muutosta. Parempaa tulevaisuutta.

Uskaltaisinko yrittää? Sitä miettii poika laiturin päässä. Kesä. Lämmintä. Tyttö katsoo rannalla. Ja poika miettii. Uskaltaisinko yrittää? Jos hyppään, niin vajoan. Pomppaanko pinnalle? Osaanko? Uskaltaisinko yrittää? Tyttö katsoo – poika hyppää – yrittää.

Ja pojasta tuli yrittäjä. Varmaankin menestyi. Nousi pinnalle. Tyttö ihaili, ehkä ihastuikin. Ehkä yrittäjän kannatti – yrittää. Liikettä, muutosta, kehitystä. Jospa poika rohkaistui, yritti vielä. Yritti, liikettä. Yrittäjyyttä.

Yrittäjä syntyy, kun ihminen tahtoo muutosta, on tilaisuus, on tyttö joka katsoo, on tavoite, on toivo. Toivo paremmasta. Siitä se lähtee. Yrittäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti